Pravne informacije

Politika piškotkov

Ta Pravilnik o piškotkih skupaj s Pogoji uporabe spletišča in Pravilnikom o varovanju zasebnosti ureja uporabo piškotkov družbe BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: BUSINESS SOLUTIONS ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) v zvezi z dostopom do Spletišča in njegovo uporabo.    

V skladu s predpisi EU BUSINESS SOLUTIONS uporablja piškotke na spletišču na naslovu www.bs.si in na drugih podspletiščih (v nadaljevanju: Spletišče), da zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo, varnost in nemoteno delovanje spletnega portala ter spremlja statistične podatke o obiskih spletišča. Obvezne piškotke, ki so nujni za delovanje spletišča brez težav, shranjujemo, vam pa dajemo možnost glede drugih vrst piškotkov. 

Kaj so piškotki? 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletišč shranjuje v naprave, ki omogočajo uporabnikom dostop do interneta, namenjeni pa so identifikaciji teh naprav. Nad shranjevanjem piškotkov ima popoln nadzor brskalnik, ki ga ima uporabnik, saj lahko omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov.  

BUSINESS SOLUTIONS uporablja tri skupine piškotkov:   

1. skupina: ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletišča. Namestijo se, ko se prijavite v portal za stranke ali se klikom na povezavo povežete s katerim koli spletiščem, ki se odpre. Po splošni uredbi o varstvu podatkov za te piškotke ne potrebujemo vaše privolitve;  

2. skupina: ti piškotki se uporabljajo za analizo obiskov našega spletišča. Podatki se zajemajo anonimno. Ta skupina piškotkov se samodejno prenese, po splošni uredbi o varstvu podatkov pa zanje ne potrebujemo vaše privolitve;  

3. skupina: ti piškotki so za trženjske namene, uporabljajo pa se za spremljanje uporabnikov, ko obiskujejo različna spletišča. Zasnovani so za prikaz primernih in vključevalnih oglasov posameznemu uporabniku ter za preprečevanje oglasov, ki jih je uporabnik že videl. Ti podatki se zbirajo v neosebni obliki.  

Če se strinjate z namestitvijo vseh piškotkov, kliknite »Strinjam se«. Izbiro lahko kadar koli spremenite.  

 

Zakaj so potrebni piškotki? 

So ključni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. S piškotki je interakcija med spletnim uporabnikom in spletiščem hitrejša in preprostejša. Z njimi si spletišče zapomni želje in izkušnje uporabnika, kar prihrani čas ter omogoča učinkovitejše in prijaznejše brskanje po spletiščih.  

V nadaljevanju je podanih nekaj konkretnih primerov piškotkov:  

 • za izboljšanje uporabniške izkušnje s spletiščem in prikaz vsebine obiskovalcem, ki temelji na njihovih preteklih obiskih;  
 • za shranitev izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudb ter pri njihovi primerjavi;  
 • za ohranitev prijave v dele spletišč, ki zahtevajo prijavo;  
 • za identifikacijo naprave (računalnika, tabličnega računalnika, mobilnega telefona) in prilagoditev prikazane vsebine vaši napravi;  
 • za spremljanje obiska, preverjanje uspešnosti posredovanja vsebine in ustreznosti oglasov ter nenehne izboljšave spletnih strani;  
 • nekateri piškotki so nujni za delovanje nekaterih storitev (npr. elektronska registracija izbranih paketov in druge oblike e-trgovine).  

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo? 

V spodnji preglednici so navedeni vrste piškotkov, ki jih uporablja Spletišče, namen, za katerega se različni piškotki uporabljajo, njihov izdajatelj in obdobje hrambe osebnih podatkov, zbranih z uporabo konkretne vrste piškotkov:  

 

Piškotek  

Namen, za katerega se piškotek uporablja  

Izdajatelj piškotka  

Hramba zbranih osebnih podatkov  

SIDCC 

Varnostni piškotek za zaščito uporabnikovih podatkov pred nepooblaščenim dostopom. 

Google 

2 leti 

SAPISID 

Omogoči Googlu zbiranje uporabniških podatkov za videoposnetke, ki jih gosti YouTube. 

Google 

2 leti 

SID 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

2 leti 

HSID 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

2 leti 

NID 

Vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da si zapomni vaše nastavitve in druge podatke. 

Google 

8 mesecev 

1P_JAR 

Uporablja za zbiranje statistike spletnega mesta in sledenje stopnjam konverzije. 

Google 

1 mesec 

OTZ 

Piškotek, ki ga uporablja Google Analytics in zagotavlja skupno analizo obiskovalcev spletnega mesta. 

Google 

1 mesec 

UMB_UCONTEXT 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

SEARCH_SAMESITE 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

5 mesecev 

UMB-XSRF-V 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

__RequestVerificationToken 

Piškotek proti ponarejanju, ki ga nastavijo spletne aplikacije. 

Umbraco 

Na sejo 

OGPC 

Shranjevanje uporabniških preferenc in informacij med ogledovanjem Googlovih preslikanih strani. 

Google 

1 mesec 

_ga 

Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. 

Google Analyitics 

24 ur 

UMB_UCONTEXT_C 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

_fbp 

Prikazovanje oglasov na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo poganja oglaševanje Facebook, po obisku spletnega mesta. 

Facebook 

3 mesece 

 

Zavrnitev uporabe piškotkov 

Uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, lahko kadar koli zavrnete v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, ali v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo v vašem brskalniku. Če zavrnete uporabo nekaterih ali vseh piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, se lahko učinkovitost delovanja Spletišča zmanjša, lahko pa pride tudi do izbrisa vaših izbranih nastavitev in želja.  

Nastavitve piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, lahko upravljate v pojavni vrstici na dnu spletišča.  

Namesto tega lahko uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, upravljate v nastavitvah piškotkov v svojem brskalniku v skladu z naslednjimi navodili:  

 

Spremembe tega Pravilnika o piškotkih 

BUSINESS SOLUTIONS si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ta Pravilnik o piškotkih. Spremenjeni Pravilnik o piškotkih ureja uporabo piškotkov od trenutka objave na Spletišču.    

 

Stik 

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@b-s.si.  

©BUSINESS SOLUTIONS    (Januar, 2022)  

Splošni pogoji

Ti Splošni pogoji uporabe spletišča (v nadaljevanju: Pogoji uporabe spletišča) urejajo pravno razmerje med vami in BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: BUSINESS SOLUTIONS ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) glede vaše uporabe spletišča na naslovu www.bs.si in katerih koli drugih podspletišč (v nadaljevanju: Spletišče).  

Poleg teh Pogojev uporabe spletišča si oglejte tudi Pravilnik družbe BUSINESS SOLUTIONS o varovanju zasebnosti, v katerem sta opredeljena zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov, ter Pravilnik družbe o piškotkih, v katerem so opisani piškotki, ki jih uporabljamo, in nameni, za katere jih uporabljamo.  

Z DOSTOPOM DO SPLETIŠČA ALI NJEGOVO UPORABO SE STRINJATE IN ZAVEZUJETE, DA VAS TI POGOJI ZAVEZUJEJO GLEDE VSAKOKRATNE UPORABE SPLETIŠČA. ČE SE S TEMI POGOJI NE STRINJATE, NE DOSTOPAJTE DO SPLETIŠČA IN/ALI GA NE UPORABLJAJTE.  

 

1. Vsebina Spletišča 

Namen Spletišča je zagotavljati informacije o družbi BUSINESS SOLUTIONS ter o storitvah in proizvodih, ki jih BUSINESS SOLUTIONS ponuja.     

Čeprav si prizadevamo zagotoviti, da je po spletu objavljena vsebina točna, ažurna in popolna, so lahko informacije na Spletišču netočne, zastarele ali nepopolne. BUSINESS SOLUTIONS zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz objave ali uporabe takih informacij ali je z njo povezana.  

BUSINESS SOLUTIONS ne more jamčiti in ne jamči za neoviran dostop do Spletišča in njegovo uporabo ter zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz motene uporabe Spletišča ali nezmožnosti dostopa do njega ali je s takšno moteno uporabo ali nezmožnostjo dostopa povezana.  

Da se zagotovi sprotno posodabljanje Spletišča, si BUSINESS SOLUTIONS pridržuje pravico, da kadar koli spremeni in/ali posodobi vsebino Spletišča. Prav tako si pridržujemo pravico, da začasno ali trajno umaknemo Spletišče in/ali vsem uporabnikom zavrnemo dostop do njega.  

 

2. Dostop do Spletišča in njegova uporaba 

To Spletišče ima izključno nekomercialen in oseben namen ter/ali namen seznanjanja z družbo BUSINESS SOLUTIONS in storitvami, ki jih ponuja, vse to pa izključno v skladu s temi Pogoji uporabe spletišča, Pravilnikom družbe BUSINESS SOLUTIONS o varovanju zasebnosti, njenim Pravilnikom o piškotkih in drugimi ustreznimi določbami veljavne zakonodaje.  

Z dostopom do spletišča in njegovo uporabo jamčite, da (i) Spletišča ne uporabljate na način, ki mu škoduje, onemogoča njegovo delovanje, ga preobremenjuje ali slabi njegovo delovanje ali ki vpliva na uporabo katerega koli drugega uporabnika in uživanje pravice v zvezi s Spletiščem ali pravice tretje osebe; (ii) ne poskušate pridobiti nepooblaščenega dostopa do Spletišča; (iii) ne zrcalite in ne okvirjate Spletišča ali katerega njegovega dela na drugem spletišču; (iv) do Spletišča dostopate le prek vmesnika, ki ga zagotavlja BUSINESS SOLUTIONS; (v) ne uporabljate programske opreme, namenjene pridobivanju informacij o uporabi Spletišča s strani drugih uporabnikov in za odkrivanje identitete takih uporabnikov; (vi) Spletišča ne uporabljate za namen ali na način, ki ni zakonit ali ki je prepovedan s temi Pogoji uporabe Spletišča.  

 

3. Uporabniško ustvarjena vsebina 

Izključno ste odgovorni za vsebino, ki jo priskrbite projektu Next Talent Hub, kar med drugim vključuje informacije in gradivo, priskrbljeno v obliki vprašanj, odgovorov, poizvedb in komentarjev ali v povezavi z njimi (v nadaljevanju: Uporabniško ustvarjena vsebina). Next Talent Hub zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz Uporabniško ustvarjene vsebine ali je z njo povezana.  

Strinjate se in zagotavljate, da ste izključno odgovorni za vso vsebino, ki jo priskrbite. BUSINESS SOLUTIONS ne nadzoruje Uporabniško ustvarjene vsebine ter ne jamči za njeno točnost, popolnost in kakovost. Družbi BUSINESS SOLUTIONS ste dolžni povrniti vsakršno škodo, jo braniti in jo odvezati odgovornosti v zvezi z vsakršnimi odškodninskimi zahtevki in izgubami, ki so posledica vašega zanašanja na Uporabniško ustvarjeno vsebino ali izhajajo iz takega zanašanja.    

O vsaki domnevni kršitvi v zvezi z Uporabniško ustvarjeno vsebino nas lahko obvestite na e-naslov info@bs.si. Vsako vsebino, ki jo priskrbite, bodo prebrale, uporabljale in zbirale le družba BUSINESS SOLUTIONS in osebe, ki jih BUSINESS SOLUTIONS pooblasti. 

 

4. Povezave do spletišč tretjih oseb 

Spletišče lahko za lažje brskanje in izboljšanje uporabniške izkušnje vsebuje povezave do spletišč tretjih oseb. Take povezave ne pomenijo, da družba BUSINESS SOLUTIONS podpira, sponzorira ali priporoča tretjo osebo, njeno spletišče ali informacije, navedene na takem spletišču.  

Če uporabite povezavo do spletišča tretje osebe, boste zapustili Spletišče in boste preusmerjeni na spletišče tretje osebe, katerega uporabo urejajo pogoji uporabe in pravilnik o varovanju zasebnosti, ki veljajo za to spletišče. 

BUSINESS SOLUTIONS ni odgovoren za nobeno tako spletišče in njegovo vsebino ali informacije, prav tako pa ni odgovoren za dostopnost katerih koli takih spletišč.  

 

5. Pravice intelektualne lastnine 

Spletišče in vsebina, objavljena na Spletišču, sta intelektualna lastnina družbe BUSINESS SOLUTIONS ali njenih dajalcev licenc in se ne smeta uporabljati brez predhodnega izrecnega soglasja družbe BUSINESS SOLUTIONS. BUSINESS SOLUTIONS, BS.SI, znamke, slike, fotografije, besedila, vključno s celotno vsebino Spletišča, grafika in ikone so intelektualna lastnina družbe BUSINESS SOLUTIONS. Vse druge znamke, imena proizvodov in firm ter logotipi so intelektualna lastnina dajalcev licenc zanje. Prepovedano je reproducirati, kopirati, prenašati, razstavljati, prodajati, objavljati, shranjevati, spreminjati in uporabljati vsebino Spletišča v kakršni koli obliki, v celoti ali deloma, za komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe BUSINESS SOLUTIONS.    

Logotipi, firme in znamke, objavljeni na Spletišču, so lahko lastniške znamke, ki so v lasti družbe BUSINESS SOLUTIONS ali ki jih družba BUSINESS SOLUTIONS objavi na Spletišču s soglasjem imetnika pravic intelektualne lastnine. Uporaba takih logotipov, firm in znamk brez predhodnega pisnega dovoljenja družbe BUSINESS SOLUTIONS ali tretje osebe je prepovedana.  

 

6. Izključitev odgovornosti 

Razen če je v teh Pogojih uporabe spletišča drugače navedeno, BUSINESS SOLUTIONS v kar največjem zakonsko dovoljenem obsegu ne jamči in ne zagotavlja, ne izrecno in ne molče, da so informacije na Spletišču in njegova vsebina ter povezave do spletišč tretjih oseb primerne, zanesljive, na voljo, ažurne in točne. Spletišče, informacije na njem, njegova vsebina in grafika so zagotovljeni brez kakršnega koli zagotovila ali pogoja.  

Informacije na spletišču so lahko netočne ali s tipografskimi napakami. BUSINESS SOLUTIONS zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo ali izgubo, ki izhaja iz nezmožnosti uporabe spletišča, možnosti izgube informacij, izgubljenega dobička, izgube dobrega imena ali ugleda ali je z njo povezana, ter za vsako izgubo, ki izhaja iz telesne poškodbe ali je z njo povezana, in vsako drugo škodo ali izgubo, ki izhaja iz (i) vašega dostopa do Spletišča ali je z njim povezana; (ii) vaše nezmožnosti uporabe Spletišča ali je z njo povezana; (iii) katere koli informacije na Spletišču ali njegove vsebine ali je z njo povezana; (iv) Uporabniško ustvarjene vsebine, ki jo ustvarite vi, ali je z njo povezana. Vse navedene omejitve odgovornosti veljajo ne glede na to, ali gre za pogodbeno odgovornost, zunajpogodbeno odgovornost, malomarnost, objektivno odgovornost ali katero koli drugo obliko odgovornosti.    

 

7. Zasebnost 

Vsi osebni podatki, ki jih zbere BUSINESS SOLUTIONS, se obdelujejo v skladu s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih.    

 

8. Spremembe teh Pogojev uporabe spletišča 

BUSINESS SOLUTIONS si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni te Pogoje uporabe spletišča. Vsakokratno spremenjeni Pogoji uporabe spletišča urejajo dostop do Spletišča in njegovo uporabo od trenutka objave na Spletišču. Z dostopom do Spletišča in njegovo uporabo se strinjate in zavezujete, da vas taki spremenjeni Pogoji uporabe spletišča zavezujejo.    

Zadnji datum revizije teh Pogojev uporabe spletišča je naveden v nadaljevanju.  

 

9. Splošne določbe 

Ti Pogoji uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih, ki sta objavljena na Spletišču, v celoti urejajo razmerje med vami in družbo BUSINESS SOLUTIONS glede vaše uporabe Spletišča.    

Pogoje uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih ureja zakonodaja Republike Slovenije, v skladu s katero se tudi razlagajo. Za odločanje o vseh morebitnih sporih, ki so kakor koli povezani s Pogoji uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih, so pristojna sodišča v Ljubljani.  

 

10. Citati in reference  

Spodaj našteti citati uporabljeni na spletišču bs.si in podspletiščih niso last družbe BUSINESS SOLUTIONS. Navedeni citati so ustrezno navedeni z avtorji ali viri, ki so lastniki vsebine citata. 

 • »Po implementaciji rešitev ERP uspe kar 49 % podjetij izboljšati vse poslovne procese.« Vir. 
 • »Zaposleni v povprečju zapravijo več kot tri tedne letno za iskanje, brisanje, ustvarjanje in deljenje dokumentov.« Vir. 
 • »51 % podjetij je v zadnjih treh letih posodobilo svoj sistem upravljanja kadrov s pomočjo digitalne tehnologije.« Vir. 
 • »Prednosti, ki so jih zabeležila ta podjetja, vključujejo 30 do 50 % zmanjšanje izpadov strojev ter 15 do 30 % izboljšanje produktivnosti dela.« Vir. 
 • »Oddelki za nabavo, ki izvajajo digitalizacijo lahko pričakujejo 40-% povečanje letnih prihrankov.« Vir. 
 • »50 % vodilnih podjetij pravi, da nameravajo pospešiti avtomatizacijo ponavljajočih se nalog v svoji organizaciji.« Vir. 
 • »Uporaba programov za projektno vodenje lahko izboljša timsko delo za 75 %.« Vir. 
 • »Vsebino prebere dobrih 20 % ljudi, ostalih 80 % si raje ogleda video z enako vsebino.« Vir. 
 • »Osem od 10 potencialnih strank se želi pogovarjati s prodajnimi zastopniki po e-pošti prek katerega koli drugega medija.« Vir. 
 • »Kar 69 % potrošnikov pravi, da je pomembno, ali zelo pomembno videti nov izdelek vsakič, ko obiščejo spletno trgovino.« Vir. 
 • »Podjetja, ki zajemajo delo na terenu, vse bolj uporabljajo napredne tehnološke rešitve. Do leta 2025 naj bi tako zapleteni algoritmi in boti poskrbeli za naročanje in razporejanje več kot 60 odstotkov vseh aktivnosti na terenu.« Vir. 
 • »Implementacija rešitev BI v povprečju poveča prodajo za 24 %.« Vir. 
 • »Podjetja pričakujejo, da bodo IoT in druge digitalne tehnologije izboljšale učinkovitost za 12 odstotkov.« Vir. 
 • »V letu 2019 so mala podjetja namenila približno 41-% svojih proračunov za IT in nakup nove strojne opreme.« Vir. 

 

10. Stik 

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@b-s.si.  

©BUSINESS SOLUTIONS (Januar, 2022)

Varovanje zasebnosti

Ta Pravilnik o varovanju zasebnosti skupaj s Pogoji uporabe spletišča in Pravilnikom o piškotkih ureja obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jih zbere BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: BUSINESS SOLUTIONS ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) glede vaše uporabe spletišča na naslovu www.bs.si in katerih koli drugih podspletišč (v nadaljevanju: Spletišče).

 

1. Osebni podatki, zbrani s kontaktnim obrazcem s Spletišča 

Zbrani osebni podatki in pravna podlaga za obdelavo 

Ob prejemu sporočila, poslanega prek kontaktnega obrazca s Spletišča, bo BUSINESS SOLUTIONS zbral vaše ime, priimek in e-naslov. BUSINESS SOLUTIONS bo take podatke zbiral le, če ste ob pošiljanju sporočila prek kontaktnega obrazca privolili v tako zbiranje.  

 

Namen zbiranja osebnih podatkov 

BUSINESS SOLUTIONS bo osebne podatke, zbrane s kontaktnim obrazcem s Spletišča, obdeloval le za namene odgovarjanja oziroma odzivanja na vprašanja, komentarje, poizvedbe in/ali sporočila, prejeta prek kontaktnega obrazca,ali naročanja na naše novice in za namen pošiljanja takega odgovora in/ali odziva na vaš e-naslov. Vsi osebni podatki, ki nam jih sporočite, bodo obdelani kot strogo zaupni, obdelale pa jih bodo le osebe, ki so pogodbeno zavezane k varstvu osebnih podatkov.

 

Če se pojavi potreba po obdelavi vaših osebnih podatkov za druge namene poleg tistih, ki so razloženi v tem Pravilniku o varovanju zasebnosti, se bomo prej obrnili na vas in vas zaprosili za predhodno pisno privolitev v obdelavo v zvezi s takimi dodatnimi nameni.    

 

Hramba osebnih podatkov 

BUSINESS SOLUTIONS bo vaše osebne podatke hranil v skladu z naslednjimi obdobji hrambe:  

 • če se osebni podatki obdelujejo izključno na podlagi vaše izrecne privolitve, do preklica privolitve;  
 • če namen, za katerega se vaši osebni podatki obdelujejo, preneha in pred tem ne prekličete privolitve, dokler se ne doseže namena, za katerega se vaši osebni podatki obdelujejo;  
 • če je hramba osebnih podatkov bistvena za varovanje interesov družbe BUSINESS SOLUTIONS v zvezi z vsebino komunikacije, prejete prek kontaktnega obrazca, do poteka rokov za uveljavitev vaših zahtevkov in zahtevkov družbe BUSINESS SOLUTIONS, ki izhajajo iz vašega razmerja z družbo BUSINESS SOLUTIONS. 

 

BUSINESS SOLUTIONS bo po takem obdobju izbrisal ali anonimiziral vaše podatke in tako poskrbel, da jih na noben način ni mogoče pripisati vam.    

 

2. Osebni podatki, ki so zbrani z uporabo piškotkov 

Z namestitvijo majhnih besedilnih datotek ali piškotkov v vašo elektronsko napravo BUSINESS SOLUTIONS zbira podatke o vašem IP-naslovu, vaših obiskih Spletišča, času, porabljenem na različnih podspletiščih Spletišča, skupnem času, porabljenem na Spletišču, in premikanju po Spletišču. Osebni podatki, zbrani z namestitvijo nujno potrebnih piškotkov, bistvenih za delovanje Spletišča, se zbirajo samodejno za namen omogočanja dostopa do Spletišča. Drugi osebni podatki, zbrani z namestitvijo drugih piškotkov, ki niso nujno potrebni, se zbirajo izključno na podlagi vaše privolitve. 

 

Osebni podatki, ki jih BUSINESS SOLUTIONS zbere z namestitvijo piškotkov v vašo elektronsko napravo, namen takega zbiranja, osebe, ki imajo dostop do takih osebnih podatkov, in obdobja hrambe osebnih podatkov, zbranih s piškotki, so opisani v Pravilniku o piškotkih.    

 

3. Vaše pravice glede zbranih osebnih podatkov 

Za zagotovitev pregledne in zakonite obdelave osebnih podatkov ter za zavarovanje zasebnosti ima vsak pravico dostopati do svojih osebnih podatkov, pravico zahtevati njihov popravek, pravico zahtevati njihov izbris, pravico zahtevati omejitev njihove obdelave, preklicati privolitev v njihovo obdelavo, pravico do njihove prenosljivosti in pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. Spodaj so vse pravice podrobno opisane.  

 

Za uveljavljanje zgoraj navedenih pravic pišite na info@bs.si. BUSINESS SOLUTIONS si pridržuje pravico do preverjanja vaše identitete pred kakršno koli obravnavo vaše zahteve.    

 

a. Pravica dostopa do osebnih podatkov 

Kadar koli lahko zahtevate potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke. Če jih, lahko zahtevate dodatne informacije o namenih obdelave, zadevnih vrstah osebnih podatkov, osebah, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obdobjih hrambe ali merilih, uporabljenih za določitev takega obdobja, obstoju pravice do popravka ali izbrisa osebnih podatkov ali omejitve njihove obdelave, pravice do ugovora njihovi obdelavi, pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, viru osebnih podatkov, kadar osebni podatki niso zbrani od vas, in obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev.  

 

b. Pravica do popravka osebnih podatkov 

Če so osebni podatki, ki jih obdeluje BUSINESS SOLUTIONS, nepopolni ali netočni, lahko zahtevate popravek takih osebnih podatkov brez nepotrebnega odlašanja.  

 

c. Pravica do izbrisa osebnih podatkov 

Zahtevate lahko, da BUSINESS SOLUTIONS v celoti izbriše osebne podatke, ki jih obdeluje, če:  

 • ti niso več potrebni v zvezi z nameni, za katere so bili zbrani;  
 • ste preklicali privolitev v obdelavo osebnih podatkov in pravna podlaga ne obstaja več;  
 • ste ugovarjali obdelavi osebnih podatkov in so vsi pogoji, določeni v veljavni zakonodaji, izpolnjeni;  
 • je BUSINESS SOLUTIONS nezakonito obdeloval osebne podatke; ali
 • morajo biti osebni podatki izbrisani za izpolnitev pravne obveznosti družbe BUSINESS SOLUTIONS.  

 

d. Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov 

Obdelavo osebnih podatkov lahko omejite, če:  

 • so obdelovani osebni podatki netočni in se nanašajo na obdobje, ki upravljavcu omogoča, da preveri njihovo točnost;  
 • je obdelava osebnih podatkov nezakonita; ali  
 • BUSINESS SOLUTIONS osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.  

 

e. Pravica do preklica privolitve 

Kadar koli lahko prekličete privolitev, dano v skladu z 2. in/ali 3. razdelkom tega Pravilnika o varovanju zasebnosti. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred preklicem.  

 

f. Pravica do prenosljivosti podatkov 

Kadar koli lahko zahtevate prejem osebnih podatkov, ki jih obdeluje BUSINESS SOLUTIONS, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Tako pridobljene osebne podatke lahko kadar koli posredujete drugemu upravljavcu ali zahtevate, da se osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.  

 

g. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu 

Če menite, da BUSINESS SOLUTIONS vaše osebne podatke obdeluje v nasprotju z ustreznimi določbami veljavne zakonodaje, lahko pri Informacijski pooblaščenki (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefonska številka: 012309730, spletišče: www.ip-rs.si) vložite pritožbo.  

 

4. E-novice 

Občasno lahko tistim, ki ste naročeni na novice, pošljemo e-novice (v nadaljevanju: Novice). Pri vseh Novicah, ki jih pošljemo, je jasno označeno, da smo mi njihov vir. Naročnino na Novice lahko kadar koli prekličete prek povezave, navedene v Novicah, ali tako, da nam pišete na info@b-s.si.  

 

5. Uporaba Adobe Fonts  

Spletno mesto uporablja tako imenovane spletne pisave, ki jih zagotavlja Adobe.   

Ponudnik je Adobe Systems Incorporated, 345 Park Avenue, San Jose, CA 95110-2704, ZDA (Adobe). 

Ko prikličete stran, vaš brskalnik naloži zahtevane spletne pisave v predpomnilnik brskalnika, da pravilno prikaže besedila in pisave. Če želite to narediti, se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati s strežniki Adobe.

S tem bo Adobe dobil obvestilo, da je bilo naše spletno mesto dostopno prek vašega naslova IP. Uporaba Adobe Fonts je v interesu enotne in privlačne predstavitve naših spletnih storitev. Če vaš brskalnik ne podpira spletnih pisav, bo vaš računalnik uporabljal privzeto pisavo.

Za več informacij o pisavah Adobe obiščite https://fonts.adobe.com/ in pravilnik o zasebnosti Adobe na https://www.adobe.com/privacy/policies/adobe-fonts.html.  

 

5. Spremembe Pravilnika o varovanju zasebnosti 

BUSINESS SOLUTIONS si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ta Pravilnik o varovanju zasebnosti. Spremenjen Pravilnik o varovanju zasebnosti velja od objave na Spletišču ter ureja nadaljnjo obdelavo zbranih osebnih podatkov in obdelavo osebnih podatkov, zbranih po uveljavitvi spremenjenega Pravilnika o varovanju zasebnosti. Svetujemo vam, da preberete trenutno različico tega Pravilnika o varovanju zasebnosti in se seznanite z njegovimi morebitnimi spremembami ali dopolnitvami, preden nam sporočite kakršne koli osebne podatke. 

BUSINESS SOLUTIONS vas bo pred uveljavitvijo sprememb obvestil o vsaki bistveni spremembi tega Pravilnika o varovanju zasebnosti (kot so spremembe namenov obdelave ali vrst zbranih osebnih podatkov). Ob tem vas lahko zaprosimo za privolitev v obdelavo osebnih podatkov v skladu s spremenjenim Pravilnikom o varovanju zasebnosti.  

Zadnji datum revizije tega Pravilnika o varovanju zasebnosti je naveden v nadaljevanju.  

 

6. Vprašanja in zahteve 

Če imate kakršna koli vprašanja ali zahteve, nam pišite na info@b-s.si.  

 

©BUSINESS SOLUTIONS (Januar, 2022)  

Hvala za vašo rezervacijo mesta.

V kratkem prejmete več informacij.